La conferència El pont d'innovació Catalunya-Massachusetts va ser organitzada per Richi Social Entrepreneurs, Acció i Biocat

Més d'una centena d'emprenedors, empreses, institucions i altres agents de l'ecosistema d'innovació català van participar el passat dijous 28 d'abril en una trobada organitzada per Richi Social Entrepreneurs, Acció i Biocat en la qual es van exposar les oportunitats de negoci que promouen projectes d'impacte en sectors punters com els de life sciences, TIC, educació o cleantech.

La sessió celebrada al CaixaForum de Barcelona va servir, a més, per repassar algunes de les darreres tendències dins de la industria del digital health i per conèixer els detalls del pont de "transferència de coneixement" que —amb l'impuls del govern autonòmic i el suport clau d'organitzacions com la Richi Foundation— s'està consolidant entre Catalunya i la capital de Massachusetts.

Entre els ponents participants, va destacar la presència de Marc Goldberg, cofundador de Bioventures Investors, una firma de capital risc nord-americana especialitzada en l'àmbit de les biociències i de la salut que acaba d'aixecar un fons de 100M€ i està particularment interessada en invertir en empreses catalanes.

Els assistents a la jornada van poder conèixer de primera mà l'experiència d'un grup d'empresaris locals que, a principis del passat abril, van participar en una missió de negocis a Boston. El viatge va estar organitzat per Acció i Biocat i va tenir com a objectiu apropar empreses i start-ups de Catalunya a l'ecosistema innovador de Massachusetts.

Al seu torn, Ricardo García, fundador i president de la Richi Foundation, va presentar el programa d'immersió en la cultura d'emprenedoria social de Boston que, el pròxim mes de juliol i mitjançant la iniciativa Richi Social Entrepreneurs, portarà a la ciutat nord-americana —un hub de referència internacional— a 25 emprenedors d'impacte.